افزونه (پلاگین) وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟

افزونه-وردپرس-چیست

افزونه یا پلاگین وردپرس، امکانات جانبی هستند که می‌‌توانید به سایت خود اضافه کنید. وردپرس امروزه به پراستفاده‌ترین CMS تبدیل شده است و سایت‌های زیادی به کمک وردپرس ساخته می‌شود. این امر به لطف تنوع گسترده افزونه‌ (پلاگین‌)هایی که عملکرد سایت را توسعه داده‌اند، بیشتر شده است.

به دلیل اینکه وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای اپن سورس است، کدنویس‌های زیادی برای رشد این CMS افزونه‌های متنوعی نوشته‌اند. بدون افزونه‌های وردپرس، سایت شما از بسیاری از امکانات مثل فروشگاه آنلاین، سیستم پرداخت، گالری، صفحه سازهای حرفه‌ای، بهبود سئو و سرعت سایت،‌ فرم ثبت نام و عضویت یا پنل کاربری حرفه‌ای و اسلایدرهای زیبا و … محروم می‌ماند. عملکرد وردپرس بدون استفاده از افزونه‌ها بسیار محدود و ضعیف است.

برخی افزونه‌ها تنها یک ویژگی جزئی را به سایت اضافه می‌کنند اما برخی دیگر امکانات بسیار زیادی دارند و می‌توانند ماهیت سایت را تغییر دهند به طور مثال با نصب ووکامرس بر روی ورپرس می‌توان یک فروشگاه اینترنتی به سایت اضافه کرد. علاوه بر این، ووکامرس خود افزونه‌های جانبی زیادی دارد که باز هم باعث توسعه سایت می‌شوند.

کدنویسی هر یک از این امکانات، زمان و هزینه زیادی را را در بر می‌گیرد، اما به کمک افزونه‌‌ها در زمان بسیار کوتاهی می‌توانید آنها را نصب و کار خود را شروع کنید. این افزونه‌ها به تنهایی کاربردی ندارند و تنها زمانی که بر روی وردپرس نصب کردند می‌توان از قابلیت‌های آنها استفاده کرد.

با کمک افزونه/پلاگین‌های وردپرس می‌توانید هر امکاناتی را به سایت خود بدون کدنویسی اضافه کنید. با استفاده از افزونه‌های وردپرس می‌توانید امنیت را افزایش دهید، یک فروشگاه ایجاد کنید، سرعت سایت را افزایش دهید یا سایت را بهینه سازی (SEO) کنید. افزونه‌های وردپرس بخش جدانشدنی از وردپرس هستنند و بدون آنها یک سایت کامل نخواهید داشت.

افزونه‌ها فایل‌های مستقلی هستند که می‌توانید آنها را از مخزن وردپرس به رایگان نصب یا از سایت‌های فروش افزونه، دانلود و در سایت خود نصب کنید. افزونه‌های وردپرس تقریباً برای هر کاری در وردپرس می‌توانند طراحی شوند.

برای هر امکاناتی در وردپرس، افزون‌های رایگان و پریمیوم زیادی برای انتخاب وجود دارد. برای ساخت یک وب سایت با وردپرس نیازی به استفاده از افزونه‌ها ندارید، اما احتمالا ویژگی‌ها و امکاناتی را می‌خواهید که وردپرس به طور پیش فرض ارائه نمی‌کند، بنابراین برای هر امکانات باید افزونه آن را نصب کنید.

تمام سایت‌های وردپرسی در هر نوعی که باشند تعدادی افزونه نصب شده بر روی سایت دارند. برخی افزونه‌های مهم وردپرس هستند که تقریبا در تمام سایت‌‌های وردپرسی نصب می‌شوند مثل افزونه‌‌های سئو اما برخی دیگر با توجه به نوع سایت، فروشگاه محصولات فیزیکی یا دانلودی، عضویت ویژه، سایت شخصی و … نصب خواهند شد.

نحوه نصب افزونه‌های وردپرس 

هنگامی که افزونه مورد نظر خود را پیدا کردید، باید آن را در سایت خود نصب کنید. دو راه اصلی برای انجام این کار وجود دارد:

  • نصب در وردپرس
  • نصب در هاست

ساده ترین راه برای نصب افزونه ها از طریق داشبورد وردپرس شماست. برای شروع، در پیشخوان وردپرس، در تب افزونه، بر روی “افزودن” کلیک کنید. از نوار جستجو یا دسته‌ها برای یافتن افزونه مورد نظر خود استفاده کنید، سپس بر روی “نصب” کلیک کنید. چند لحظه به وردپرس فرصت دهید تا دکمه “فعال سازی” ظاهر شود. سپس بر روی فعال سازی کلیک کنید.

بارگذاری-افزونه-های-وردپرس

اگر افزونه ای را از جای دیگری مانند وب سایت‌های توسعه دهنده خریداری کرده‌اید، روند نصب آن بسیار شبیه است. دوباره در تب “افزونه‌ها” ، گزینه “افزودن” را انتخاب کنید، اما این بار بر روی “بارگذاری افزونه” در بالای صفحه کلیک کنید.

سپس بر رویBrowers /Choose file کلیک کنید و افزونه دانلود شده را به صورت زیپ انتخاب کنید. چند لحظه صبر کنید تا نصب کامل شود، سپس بر روی فعال‌سازی کلیک کنید تا افزونه آماده کار شود.

نصب-پلاگین-در-وردپرس

روش دیگر نصب پلاگین‌های وردپرس، نصب آنها در هاست است. این روش به خصوص برای زمانی مناسب است که حجم فایل کمی زیاد است.

بعد از ورود به هاست، وارد بخش Public_ html شوید. سپس روی پوشه Wp-content کلیک کنید. در این پوشه، پوشه دیگری مخصوص پلاگین‌ها به نام Plugins وجود دارد. بر روی آن کلیک کنید.

نصب-افزونه-در-هاست

بر روی آپلود فایل کلیک کنید و فایل Zip را انتخاب کنید تا بارگذاری شود. سپس آن را از حالت فشرده خارج کنید. بعد از اینکه وارد وردپرس شدید، خواهید دید که این افزونه به لیست افزونه‌های سایت اضافه شده است.

چرا استفاده از افزونه‌ها در وردپرس لازم است؟

آیا می‌توانید یک گوشی هوشمند بدون هیچ‌ برنامه نصب شده‌ای تصور کنید؟ خسته کننده است. درست است؟

وردپرس نیز بدون استفاده از افزون‌‌ها خسته‌کننده است و محدودیت‌های زیادی به همراه دارد. به عنوان مثال، ممکن است لازم باشد پرداخت‌ها در سایت به صورت آنلاین انجام شود. وردپرس فاقد چنین ویژگی است، بنابراین باید با نصب افزونه که برای پرداخت آنلاین ساخته شده است، این کمبود را برطرف کنید.

هر افزونه وردپرسی که در سایت خود نصب می‌کنید در پایگاه داده وردپرس شما ذخیره می‌شود. به عنوان مدیر سایت، می‌توانید آنها را به دلخواه فعال یا غیرفعال کنید. هر افزونه وردپرس دارای تنظیمات مخصوص به خود است.

پس از نصب زمانی را صرف تنظیمات اولیه کنید، اگرچه تقریبا تنظیمات تمام افزونه‌های وردپرس کوتاه و آسان است. عملکرد درست افزونه‌ها به انجام درست تنظیمات مربوط می‌شود.

خرید یک افزونه پریمیوم مزایای زیادی دارد، از جمله امکانات بیشتر، کدنویسی بهتر، پشتیبانی فنی و به روز رسانی منظم. بیشتر افزونه‌های پریمیوم به صورت رایگان در دردسترس هستند و در صورت استفاده و مناسب دیدن آنها می‌توانید نسخه پریمیوم آن را نصب کنید.
علاوه بر این، دلیل اصلی بروزرسانی افزونه‌ها، بهبود عملکرد افزونه، رفع باگ‌های احتمالی و سازگاری با هسته وردپرس است، که در نسخه‌های غیراستاندار این به روزرسانی صورت نمی‌گیرد.

پلاگین‌های-وردپرس

نکات مهم افزونه‌های نصب شده

اگرچه پلاگین‌ها می‌توانند برای سایت امکانات بی نظیری فراهم کنند اما باید به نکات دیگری توجه کرد. یک اینکه تنها زمانی افزونه‌ای را به سایت اضافه کنید که واقعا به امکانات آن نیاز دارید. نصب افزونه‌های زیاد باعث سنگین شدن سایت می‌شود. پس تنوع زیاد افزونه‌ها و امکانات زیاد آنها شما را وسوسه نکند.

افزونه‌ها را تنها از مخزن وردپرس یا سایت‌های معتبر فروش افزونه خریداری کنید که با نصب نسخه‌های غیر استاندارد روی سایت دچار مشکل نشوید. دلیل دیگر تاکید بر افزونه‌های معتبر این است که سازندگان آنها در تلاش هستند که آنها را با حداکثر سازگاری با افزونه‌های دیگر کدنویسی کنند. همچنین برخی از افزونه‌ها تنها زمانی می‌توانند کاربرد داشته باشند که در کنار افزونه‌های دیگر نصب شوند، پس توجه به سازنده، میزان فروش افزونه و آپدیت‌های منظم آن مهم است.

افزونه‌هایی که عملکردی مشابه یکدیگر دارند را همزمان نصب نکنید زیرا می‌توانند باعث تداخل در کار یکدیگر شوند. اگر افزونه‌های غیرفعال دارید، آنها را پاک کنید چون همچنان فضایی را اشغال می‌کنند، اگر مجددا به آنها نیاز داشتید می‌توانید بدون هیچ مشکلی مجددا نصب نمایید.

اهمیت دیگر استفاده از افزونه‌های وردپرس این است که در کسب و کارهای اینترنتی سرعت کار بسیار بالا است. اگر شما برای هر امکاناتی که نیاز به آن دارید مدتی طولانی سرگرم کدنویسی و چنین مسائلی باشید، از کار اصلی که ارائه خدمات و کسب درآمد است، غافل می‌شوید. استفاده از افزونه‌های وردپرس سرعت راه‌اندازی وب‌سایت را چندین برابر می‌کند.

برای هر امکاناتی که نیاز داشته باشید، افزونه‌های زیادی وجود دارد با نصب آن در چند دقیقه و بررسی امکانات آن می‌توانید تشخیص بدهید که آیا مناسب نیاز شما است یا خیر.

منبع: مدیرآفرین

آیا مطلب را دوست داشتی؟

۰ / ۵. ۰

ادامه مطلب