اصول موفقیت چیست؟ (۱۳ اصل طلایی موفقیت در زندگی)

اصول-موفقیت

برای رسیدن به هر چیزی باید بهای آن را پرداخت. برای رسیدن به موفقیت باید بدانیم اصول موفقیت چیست و از افکاری که در سر داریم و رفتارهایی که از ما سر می‌زند آگاه باشیم. در این مطلب ۱۳ اصل موفقیت که در رشد و پیشرفت ما تاثیر به سزایی دارند را با هم بررسی می‌کنیم. بزرگ‌ترین دشمن موفقیت نبود امکانات مالی، کم یا زیاد بودن سن یا نداشتن حامی نیست، بزرگ‌ترین دشمن موفقیت در ذهن ما است و افکاری که به وسیله آن خود را از حرکت باز می‌داریم. برای موففیت نیاز است که به دانشی که با آن می‌توانیم موفقیت خود را سرعت ببخشیم مجهز شویم.

دوراندیشیاصول موفقیت دوراندیشی

همیشه در زندگی برای گرفتن بهترین تصمیمات باید دید بلند مدتی داشته باشید. هر فردی باید دوراندیش باشد و پیامدهای طولانی مدت تصمیمات خود را در نظر بگیرد. هر تصمیم کوچک و بزرگی بر زندگی شما تاثیر می‌گذارد و مجموع این تصمیمات کل زندگی شما را می‌سازند.

وقتی دوراندیش هستیم تصمیمات خود را براساس ارزش‌هایی که در زندگی برایمان مهم هستند می‌گیریم، نه تصمیمات لحظه‌ای. وقتی به عواقب تصمیمات خود آگاه باشید به ندرت پیش می‌آید که از گرفتن تصمیمی پشیمان شوید چون آینده نگری کرده و صلاح طولانی مدت خود را در نظر می‌گیرند نه اینکه در لحظه دوست دارند چه کاری انجام دهند.

موفقیت همیشه در سخت‌کوشی نیست بلکه بخشی از موفقیت به قبل از آن و گرفتن تصمیمات عاقلانه برمی‌گردد.

استمرار در کارها

هیچ چیز به اندازه استمرار در کارها ما را به موفقیت نمی‌رساند. هیچ تفاوتی ندارد چه کسی هستید و چه هدفی دارید، به هر صورت در میان راه به مشکلاتی بر خواهید خورد. اینجاست که راه افراد شکست خورده و موفق از یکدیگر جدا می‌شود.

استمرار است که باعث می‌شود انگیزه ادامه در شما ایجاد شود، مشکلات را پشت سر بگذارید و از تجربیات مسیر برای ادامه دادن استفاده کنید. شما باید یک بار برای همیشه این باور را بپذیرید که راهی جز استمرار و ادامه دادن تا رسیدن به هدف ندارید.

وقتی ذهن‌تان روشن باشد و دقیقا بدانید که “چرا” چیزی را می‌خواهید، انگیزه بیشتری برای ادامه دادن دارید.

کمالگرا نباشید

همیشه همه چیز عالی پیش نخواهد رفت. برخی افراد می‌خواهند عالی باشند تا شروع کنند و همه چیز هم در بهترین شرایط برای شروع باشد!

مسئله این است که هیچ وقت این اتفاق نمی‌افتد. کمالگرایی و وسواس فکری را کنار بگذارید و به خود بقبولانید که تنها با انجام مرتب یک کار می‌توانید به حد مطلوب برسید.

وسواس فکری باعث می‌شود که ذهن‌تان خسته شود و نتوانید کار را به خوبی به سرانجام برسانید. کمالگرایی برعکس تصور اغلب افراد، باعث کاهش کیفیت کار و در برخی مواقع عدم شروع کار می‌شود. علاوه بر این اعتماد به نفس را کاهش می‌دهد و دلیل اصلی به تعویق انداختن کارها است.

در کمال گرایی استانداردهایی را تعریف می‌کنید که به قدری بالا است که هیچ وقت به آن نمی رسید. همیشه ایرادی در کار هست که باعث عدم رضایت شما می‌شود و باعث می‌شود در چرخه تکرار یک کار گرفتار شوید یا کار را رها کنید.

تخصصی کار کنید

در گذشته فردی با چند تخصص مختلف فردی “کاربلد” به حساب می‌آمد اما در حال حاضر با تخصصی شدن تمام مشاغل، بهترین گزینه این است که بر روی یک تخصص خاص تمرکز داشته باشید. از این شاخه به آن شاخه نپرید و اطلاعات خود را به طور مرتب در یک حوزه مشخص بالا ببرید.

امروزه هر فردی به دنبال یک فرد “متخصص” است، فرقی نمی‌کند مهندس، حسابدار، بازایاب، طراح، معمار و .. هستید، باید در رشته خود بهترین باشید تا بتوانید به بهترین موقعیت ممکن برسید.

آموزش و یادگیری را به بخشی از زندگی خود تبدیل کنید. حتی اگر روزانه زمان کمی را برای یادگیری اختصاص دهید، بعد مدتی ثمره آن را در کار، رفتار و طرز فکر خود مشاهده خواهید کرد.

برنامه ریزی و مدیریت زمان

دیدی که افراد زیادی به برنامه ریزی دارند اغلب اشتباه است، به همین دلیل بعد از اینکه کارها بر طبق برنامه پیش نرفت، ناامید شده و برنامه ریزی را برای بی ثمر می‌دانند.

دلیل اصلی اینکه برنامه ریزی برای برخی افراد جواب نمی‌دهد این است که تصور می‌کنند برنامه ریزی یعنی نوشتن دقیق کارها برای هر ساعت، دقیقه و روز. به دلیل شرایط غیر قابل پیش بینی هیچ وقت کارها به صورت دقیق مطابق برنامه پیش نخواهد رفت.

دلیل دوم این است که برنامه ریزی باید با توجه به شرایط زندگی و اهداف فرد نوشته شود. یک برنامه مشابه برای همه نمی‌تواند کارایی داشته باشد. علاوه بر این برنامه ریزی و لیست کارها باید به شکلی نوشته شود که امکان انجام آن طی روز باشد، لیست طولانی کارها هیچ وقت انجام نمی‌شوند. ابتدا به سراغ الویت‌های خود بروید و تا تکمیل آنها سراغ کار دیگری نروید.

برنامه ریزی طولانی مدت و کوتاه مدت داشته باشید، باید بدانید طی سه ماه آینده یا یکسال می‌خواهید چه کاری کنید اما باید بتوانید آن را به بخش‌های کوچک‌تر هفتگی و روزانه تقسیم کنید. برنامه ریزی مشخص کردن مهم‌ترین کارهای هر روز است. فایده برنامه ریزی طولانی مدت این است که در هنگام برنامه ریزی کوتاه مدت می‌دانید باید روی چه کارهایی تمرکز داشته باشید و چه کارهایی بیشترین الویت را دارا هستند.

اصول-موفقیت-مدیریت-زمان

 

تمرکز روی نقاط قوت

اشتباهی که حتی در سیستم آموزشی نیز صورت می‌گیرد و باعث می‌شود افراد به خطا بروند این است که همیشه تلاش در بهبود نقاط ضعف افراد است. یعنی برای بهبود چیزی که کارایی و استعداد کافی در آن نیست، باید زمان بیشتری گذاشته شود!

تمرکز زیاد روی نقاط ضعف، عملکرد شما را تضعیف می‌کند و انرژی زیادی از شما می‌گیرد. بپذیرید که شما هم مانند هر فرد دیگری استعداد و قابلیت‌های خاص خود را دارید و اگر به آنها بپردازید، با سرعت بیشتری پیشرفت خواهید کرد.

واقعیت این است که خبره شدن در هر کاری زمانبر است و ما نمی‌توانیم در هر کاری به کیفیت مطلوب برسیم، پس چه بهتر این تلاش برای کارهایی انجام شود که در آنها علاقه و استعداد داریم.

ارزش آفرینی

هر فردی تنها به اندازه‌ای می‌تواند در زندگی پیشرفت کند که بتواند ارزش آفرینی کند. ارزش یعنی چیزی که برای دیگران مهم است و باعث بهبود شرایط زندگی آنها می‌شود.

در هر شغل و جایگاهی باشید با خلاقیت و نوآوری می‌توانید ارزش بیشتری به زندگی دیگران اضافه کنید. ارزش آفرینی نیاز به نوآوری و شناخت مخاطبان دارد تا بدانیم که چه چیزی بهتر نیازهای آنها را رفع خواهد کرد. در دنیای کسب و کار ارزش آفرینی بسیار مهم است و باعث تمایز شما از رقبا می شود.

ذهن آگاهی

ذهن آگاهی به معنای حضور در لحظه حال است. ذهن آگاهی باعث آرامش، افزایش تمرکز، آگاهی از افکار و احساسات می‌شود و به این ترتیب تحت تاثیر احساسات و هیجانات خود قرار نمی‌گیرید.

اصول-موفقیت-ذهن-آگاهی

با استفاده از ذهن آگاهی، زندگی را در لحظه حال می‌گذرانید و گذشته و آینده فکر شما را به خود مشغول نمی‌کند. وقتی در حال زندگی می‌کنید، کارها را با کیفیت بهترین انجام می‌دهید و استرس کمتری دارید.

در ذهن آگاهی شما بر افکارتان مسلط هستید و به جای اینکه تحت تاثیر آنها قرار بگیرید، تنها آنها را مشاهده می‌کنید. افکارتان را قضاوتی نکنید، به این شکل نسبت به افکار خود واکنش‌های کنترل نشده نخواهید داشت.

برای خود وقت بگذارید

زندگی با کار و تلاش ساخته می‌شود اما در این میان نباید خود را فراموش کنید. زمانی را برای خود اختصاص دهید تا روح و جسم خود را تازه کنید و با روحیه قوی به سراغ کار برگردید. هیچ وقت با کار بی‌ وقفه نمی‌توانید کار را سرعت ببخشید بلکه تنها باعث خستگی روحی و جسمی خود می‌شوید.

وقتی بی وقفه کار می‌‌کنید، سررشته زندگی از دستان شما رها می‌شود و گاهی فراموش می‌کنید که اصلا می‌خواستید به کجا بروید و چه هدفی داشتید.

ارتباطات

همه زندگی ما براساس ارتباطات شکل می‌گیرد. کیفیت ارتباطات بخش زیادی از رضایت ما از زندگی را شکل می‌دهند. یادگیری ارتباطات موثر باعث آرامش، موفقیت و کاهش اضطراب می‌شود. افزایش هوش هیجانی و نحوه ارتباط درست با دیگران بخشی از کار روزانه ما است که نباید ساده از آن بگذریم.

ارتباطات، یک تعامل دو طرفه است و همان طور که رفتار دیگران بر ما تاثیر می‌گذارد، نحوه برخورد ما با دیگران نیز تاثیر زیادی بر روحیات و زندگی آنها خواهد گذاشت. بسیاری از موفقیت‌های ما با کمک مستقیم یا غیرمستقیم دیگران عملی می‌شود و در کنار آنها می‌توانیم طعم موفقیت‌ها را بچشیم.

مسئولیت پذیری

از جایی از زندگی شروع به رشد می‌کنید که مسئولیت زندگی‌تان را تمام و کمال بپذیرید. وقتی به این کمال فکری برسید دیگران را برای اعمال خود سرزنش نمی‌کنید و انتظار ندارید که دیگران بار مسئولیت‌های شما را به دوش بکشند.

در هر موقعیت و جایگاهی باشید، مسئولیت‌هایی را در قبال خود و دیگران دارید و شانه خالی کردن از آنها باعث می‌شود به فردی تبدیل شوید که به بلوغ فکری نرسیده است.

با مسئولیت پذیری نه تنها اعتماد به نفس بیشتری دارید و بیشتر پیشرفت می‌کنید، بلکه در بین اطرافیان نیز بیشتر مورد احترام خواهید بود. اگرچه گاهی اوقات مسائلی در زندگی پیش می‌آید که مسبب آنها شما نبود‌ه‌اید، اما اگر یک دید بالغانه به زندگی داشته باشید، به جای شکایت کردن، مسئولیت گرفتن بهترین تصمیم را در آن شرایط به عهده می‌گیرید. در واقع به دلیل مسئولیت پذیری یک نگرش راه حل گرا به مسائل دارید و به دنبال مقصر نیستید.

کوچک شروع کنید

شاید در ذهن‌تان اهداف بزرگی دارید اما یک شبه نمی‌توانید به آن‌ها برسید. اگر می‌خواهید مسیر موفقیت برایتان تضمین شود، قدم‌هایی بردارید که متناسب با شرایط و توان شما در هر لحظه باشد. سنگ بزرگ علامت نزدن است.

به طور مثال اگر قرار است زبان جدیدی یاد بگیرید از فردا برنامه‌ای حجیم مشخص نکنید، بلکه با یادگیری مباحث ساده گرامر و چند لغت در روز شروع کنید. همین مسئله درباره کسب وکار هم صدق می‌کند، اگر تصمیم به شروع یک کار جدید دارید از یک محصول کوچک یا یک بازار کوچک شروع کنید و به تدریج با کسب تجربه کسب و کار خود را توسعه دهید.

نگرش مثبت

با وجود نگرش مثبت باز هم در زندگی با مشکلاتی روبرو خواهید شد اما نحوه برخورد با آنها متفاوت خواهد بود. این به معنای مثبت اندیشی سمی نیست که واقعیت‌ها نادیده گرفته می‌شوند، در نگرش مثبت بر راه‌ حل ها تمرکز می‌کنید و توانایی خود را دست کم نمی‌گیرید و هر اقدامی که نیاز باشد را انجام می‌دهید

اگرچه تجربیات زندگی و گذشته ما، بر نگرش ما به زندگی تاثیر دارند اما در نهایت این ما هستیم که افکار خود را انتخاب می‌کنیم، پس همیشه افکاری را انتخاب کنید که به نفع شما است. با خود گفتگوی درونی مثبت داشته باشید و به خود انگیزه بدهید.

شما افکارتان نیستید و می‌توانید انتخاب کنید که چه افکاری را به سر راه دهید. نگرش مثبت باعث می‌شود که به زندگی خوش بین باشید و انرژی بیشتری در خود احساس کنید. در واقع رویدادهای بیرونی مسئول حال درونی شما نخواهند بود.

آیا مطلب را دوست داشتی؟

۰ / ۵. ۰

ادامه مطلب